03.12.2022, 20:28

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 3 грудня

всу

283-ю добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 3 грудня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, противник зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій. На Авдіївському та Бахмутському напрямках продовжує вести наступ та активно застосовує авіацію для підтримки наземних угруповань.

Протягом доби окупанти завдали 2 ракетних та 10 авіаційних ударів, а також здійснили 3 обстріли з РСЗВ по позиціям ЗСУ та населеним пунктам вздовж лінії зіткнення. Зокрема, ракетного удару зазнав об'єкт цивільної інфраструктури міста Краматорськ. Зберігається загроза ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

  • На Волинському та Поліському напрямах обстановки без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Певні підрозділи ЗС Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.
  • На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати свої війська у прикордонних районах Білгородської області. Обстріли з різнокаліберної артилерії зазнали районів населених пунктів Одноробівка, Стрілеча, Ненудне, Тернова, Стариця, Огірцево, Черняків та Чугунівка Харківської області.
  • На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Сіньківка, Табаївка, Берестове та Вишневе Харківської області та Макіївка та Площанка у Луганській області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямах ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій, намагається покращити тактичне становище. Обстрілу з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Серебрянка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Біла Гора, Курдюмівка, Опитне, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Марія.
  • На Новопавлівському напрямку ворог обороняється. Обстріляв з артилерії райони Великої Новосілки, Вугледару, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.
  • На Запорізькому напрямі ворог також веде оборонні дії. Здійснив артилерійські обстріли районів понад десяти населених пунктів, що поряд із лінією зіткнення, зокрема, Оріхова Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку ворог веде оборону раніше захоплених рубежів. Здійснює обстріл з мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій ЗСУ та звільнених населених пунктів Херсонської області. Не припиняє обстріли передмістя та міста Херсон.

Як зазначає Генштаб, противник продовжує зазнавати втрат. Так, 2 грудня внаслідок вогневої поразки району зосередження російських військ у місті Старобільськ Луганської області втрати ворога склали близько 30 військовослужбовців пораненими та 14 - загиблими. Протягом 2 грудня, у Мелітопольському та Василівському районах Запорізької області, окупанти втратили понад 270 людей пораненими. Інформація щодо загиблих уточнюється.

Авіація Сил оборони протягом цієї доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також удару по позиції ЗРК окупантів. Крім того, в районі населеного пункту Підгородне Донецької області було збито ворожий літак. Інформація щодо його типу уточнюється. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 2 пункти управління, склад боєприпасів та 2 райони зосередження особового складу ворога.

Читайте також: Всі дороги ведуть до військкомату: у мережі з'явилося цікаве фото про життя на окупованій Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк