07.12.2022, 20:33

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 7 грудня

всу

287-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 7 грудня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, за добу від ракетних ударів та БПЛА противника постраждали житлові будинки та інші цивільні об'єкти міста Коростень Житомирської області та низка населених пунктів Запорізької області. Крім того, обстрілів з РСЗВ зазнали житлові квартали міста Курахове Донецької області. Надалі зберігається загроза ворожих ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України.

  • На Волинському та Поліському напрямах обстановки без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах Білорусі йде підготовка підрозділів противника.
  • На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати свої війська у прикордонних районах Білгородської області. Обстріли з танків, мінометів, ствольної артилерії зафіксовано недалеко від Стрілечої, Тернової, Стариці, Вовчанських Хуторів та Чугунівки Харківської області.
  • На Куп'янському напрямі супротивник веде оборону. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Котлярівка, Табаївка та Берестове Харківської області та Новоселівське та Стельмахівка у Луганській області.
  • На Лиманському напрямку противник здійснив обстріли з танків та артилерії різних типів по районах населених пунктів Макіївка, Площанка та Невське Луганської області і Терни та Лиман Донецької області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямах окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Верхньокам'яне, Спірне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Залізне, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар'янівка.
  • На Новопавлівському напрямку ворог веде оборону. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли позицій ЗСУ поблизу населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку противник завдав вогневого ураження поблизу Времівки та Новополя Донецької області та Дорожнянки, Гуляйполя та Залізничного у Запоріжжі.
  • На Херсонщині ворог обороняється. Під артилерійський вогонь потрапили понад 10 населених пунктів, зокрема Осокорівка, Золота Балка, Дудчани Херсонської області та околиці Херсона.

Українська авіація протягом поточної доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також удару по позиціях ЗРК противника.

За добу воїни ЗСУ збили ударний БПЛА типу Shahed-136.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за поточну добу вразили 3 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу, район зосередження артилерії та 2 склади боєприпасів окупантів.

Читайте також: Навесні РФ спробує здійснити більший наступ на Україну, - Столтенберг

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк