08.12.2022, 20:35

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 8 грудня

война в украине

288-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 8 грудня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, протягом доби противник завдав 2 ракетних та 3 авіаційних удари, а також здійснив понад 20 обстрілів з РСЗВ по позиціям ЗСУ та населеними пунктами вздовж лінії зіткнення. В черговий раз удари були спрямовані на об'єкти цивільної інфраструктури міст Куп'янськ, Золочів та Очаків. Зберігається загроза ворожих ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України.

  • На Волинському та Поліському напрямах обстановки без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів та ствольної артилерії населені пункти Хрінівка та Грем'яч Чернігівської області та Середина-Буда та Чернецьке Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Зелене, Тернова, Стариця, Варварівка, Дворічна та Кам'янка Харківської області. Авіаційний удар окупанти завдали неподалік Кам'янки.
  • На Куп'янському напрямі супротивник веде оборону. Здійснив обстріл по районах населених пунктів Берестове, Синківка, Петропавлівка, Кислівка, Котлярівка та Табаївка Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка та Піщане Луганської області.
  • На Лиманському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Макіївка, Площанка та Невське у Луганській області та Торське та Григорівка Донецької області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії зазнали райони тридцяти населених пунктів. Серед них - Андріївка, Верхньокам'янське, Берестове, Білогорівка, Веселе, Благодатне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Гостре, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області. Ворог завдав ударів силами оперативно-тактичної та армійської авіації по районах населених пунктів Спірне, Кліщіївка, Північне, Кам'янка, Первомайське та Невельське.
  • На Новопавлівському напрямку ворог обороняється. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли позицій ЗСУ поблизу населених пунктів Вугледар, Новосілка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку вогневого ураження потерпіли райони двадцяти двох населених пунктів. Зокрема, це - Времівка та Новопіль Донецької області та Дорожнянка, Гуляйполе, Залізничне, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Степове Запорізької області. Також окупанти задіяли авіацію для ударів по районах Малих Щербаків та Степового.
  • На Херсонщині ворог веде оборонні дії. Здійснив танкові та артилерійські обстріли районів сімнадцяти населених пунктів. Серед них - Качкарівка, Монастирське, Новоберислав, Берислав, Львове, Іванівка, Новотягинка, Інженерне, Придніпровське та Антонівка Херсонської області та околиці міста Херсон.

На території РФ поширюється фейкова інформація, спрямована на дискредитацію військово-політичного керівництва України, а саме надаються нібито докази призначення грошової винагороди за знищення військовослужбовців ЗС РФ від 700 до 1 тисячі доларів США.

На тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада проводить реорганізацію окремих підрозділів. Після проведення зазначених заходів родичам загиблих військовослужбовців відмовляють у нарахуванні компенсації у розмірі 3 мільйони російських рублів у зв'язку з розформуванням підрозділу та відсутністю законних підстав.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за поточну добу вразили 5 пунктів управління, 8 районів зосередження особового складу, район зосередження артилерії та склад боєприпасів противника.

Читайте також: Готуються оборонятися: РФ перекинула на Луганщину елітний танковий підрозділ, - британська розвідка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк