10.01.2023, 12:58

"Для "вагнерівців" це пуповина": Експерт розповів про важливість звільнення Кремінної

Віктор Білий | Всі новини автора

Для ЗСУ дуже важливо звільнити від російських загарбників Кремінну. Схоже, що українські війська деокупуватимуть цей населений пункт за такою самою тактикою, що й Лиман.

Про це повідомив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ у запасі Роман Світан, передає Час Пік.

За його словами, після того, як ЗСУ видавлять окупантів із Кремінної, вони зможуть перерізати магістраль Р-66. "Це важлива, зокрема, для "вагнерівців" пуповина, завдяки якій вони найкоротшим шляхом отримують постачання з Валуєк".

"Їм доведеться за дуже довгим маршрутом з Валуєк через Троїцьке, Старобільськ, Щастя через Луганськ перекидати певну амуніцію на Попасну. Тобто це дуже великий маршрут, велика логістика, і вони відчуватимуть певний голод, тому про їхні наступальні дії в районі Бахмута вже не говоритиметься", - зауважив військовий експерт.

Він додав, що саме тому окупанти так відчайдушно обороняють Кремінну і наступають на Соледар. Там знаходиться така собі "солянка" військ, як було в Лимані. ЗСУ звільнятимуть Кремінну за тією самою тактикою, що й Лиман.

"Тобто буде перерізання траси Р-66, вихід навіть можливо відразу на Рубіжне українських військ. Гарнізон у Кремінній, як свого часу гарнізон у Лимані, буде приймати для себе рішення – загинути у Кремінній або йти на Рубіжне", - підкреслив льотчик-інструктор.

Читайте також: "РФ розпочала новий штурм, накриваючи вогнем навіть власних бійців": Маляр про ситуацію в Соледарі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк