08.02.2023, 07:43

Російські війська не мають бойової потужності для великомасштабної наступальної операції на Донбасі - ISW

война в Украине

Російські війська готуються до великомасштабної наступальної операції по захопленню Донецької області в нереальні терміни та без достатньої бойової потужності.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російські війська готують наступ в Україні, для якого їм не вистачає бойової потужності. Про це ]]>йдеться]]> у звіті ISW за 7 лютого, повідомляє Час Пік.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу провів пресконференцію про стан війни 7 лютого, ймовірно, у спробі позиціонувати Міністерство оборони Росії як ефективний і залучений керівний апарат, оскільки російські військові готуються до нового великого наступу в Україні.

Шойгу заявив, що російські війська успішно розвивають операції під Бахмутом і Вугледаром, і стверджував, що російські війська нещодавно взяли під контроль Соледар, Кліщіївку, Підгороднє, Краснополівку, Благодатне і Миколаївку в Бахмутському районі та Лобкове в Запорізькій області.

На думку аналітиків ISW, швидше за все, Шойгу провів цю прес-конференцію для того, щоб створити видимість формальності та легітимності для Міністерства оборони РФ, яке продовжує реформувати російську армію, готуватися до нового наступу та створювати умови для тривалої операції в Україні.

"Російське військове командування може поспішати з початком великомасштабної наступальної операції із захоплення Донецької області в нереальні терміни і, ймовірно, без достатньої бойової потужності. 7 лютого Міноборони Великої Британії оцінило, що Росія, швидше за все, намагалася розпочати велику наступальну операцію з виходу на адміністративні кордони Донецькій області з початку січня 2023 року, але їй вдавалося відвойовувати територію лише на кількасот метрів на тиждень. Міноборони Великобританії пояснило такий повільний темп нестачею російських боєприпасів та відсутністю маневрених частин, необхідних для успішного та швидкого наступу. Міноборони Великобританії зазначило, що Росія навряд чи зможе наростити бойову міць, необхідну для суттєвого впливу на кінець війни, тоді як російське військове командування продовжує вимагати нереалістичних та стрімких наступів", - йдеться у звіті ISW.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк