12.02.2023, 07:07

У росіян з "великим наступом" великі проблеми, - Данілов

Віктор Білий | Всі новини автора

Російські окупанти вже почали свій "великий наступ", але мають з ним "великі проблеми".

Про це в ефірі національного телемарафону заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, повідомляє Час Пік.

За його словами, "великий наступ" росіян уже почався, але йде не так, як їм хотілося б.

"З великим наступом, як вони його називають, у росіян великі проблеми. Ми бачимо сьогодні й те, що вони запланували, і те, що вони вже розпочали свій наступ, просто не кажуть, що вони його розпочали. А наші війська його дуже потужно відбивають", - сказав Данілов.

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) дійшли висновку, що російські військові навряд чи зможуть розширити свій наступ з району Бахмуту на ширшу територію воєнних дій, оскільки тактика, яку вони застосовують у Бахмуті, більше підходить для щільного міського середовища, а також тому, що російським військам не вистачає елітних формувань, необхідних для проведення масштабнішого наступу на сході України таким же чином.

У Білому домі раніше заявили, що Росія навесні планує піти в наступ на українські території.

В українській розвідці заявляють, що РФ не має ресурсів для розгортання нового масованого наступу на річницю повномасштабної війни. І все ж таки спроби десь прорвати українську оборону будуть.

Видання Foreign Policy повідомило, що російські війська підігнали до наступу в Україну 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артсистем, 810 РСЗВ, 400 винищувачів та 300 вертольотів.

Військовий експерт Олег Жданов переконаний, що Росія не зможе організувати такий самий наступ як було 24.02.2023.

Читайте також: Військовий експерт оцінив можливості Путіна захопити Донбас

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк