30.03.2023, 16:08

На сайті Президента зареєстровано петицію про демобілізацію військових через 18 місяців

Ольга Ранська | Всі новини автора
демобілізація військових

На сайті Президента України було зареєстровано петицію №22/185770-еп з назвою "Дозволити демобілізацію в Україні через 18 місяців з моменту мобілізації".

Її ініціатором виступив народний депутат від "ЄС" Олексій Гончаренко, повідомляє Час Пік.

Автор петиції закликає президента звернутись до парламенту невідкладно розглянути законопроєкт №9142, зареєстрований у Верховній Раді, який пропонує, щоб громадяни України мали право на звільнення через півтора року після мобілізації, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Також цей законопроєкт пропонує надати відстрочку від призову на п’ять років для тих, хто демобілізований та відслужив максимальний термін служби за призовом під час мобілізації.

"Вже більше року наші військові знаходяться на фронті і не розуміють, скільки їм ще доведеться там бути і існує нагальна необхідність врегулювати терміни", – йдеться у тексті петиції.

На думку нардепа, невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових. Слід особливо врахувати, що після початку повномасштабного вторгнення першими прийшли в армію добровольці й ті, хто не збирався ухилятися від повісток.

"Саме тому ми разом з громадськістю просимо Президента України звернутись до Верховної Ради, щоб невідкладно розглянути запропонований законопроєкт і встановити терміни для демобілізації", – написав нардеп.

У своєму ]]>ТГ-каналі]]> Гончаренко додав, що законопроєкт про демобілізацію військових через 18 місяців має бути якнайшвидше ухвалений у парламенті:

"... треба робити так, щоб ті солдати, які вже втомились, могли повернутись назад додому. Навіть людям зі сталі інколи потрібен перепочинок", – додав автор та закликав підписати петицію на сайті Президента за посиланням ]]>https://petition.president.gov.ua/petition/185770]]>.

Нагадаємо, що для розгляду цієї петиції Президентом України вона має набрати 25 тисяч голосів.

Читайте також:

Нова загроза на фронті: У ВСУ розповіли про нове озброєння росіян

Повістки будуть розсилати через месенджери?: Для українців готують нововведення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк