14.04.2023, 07:41

Дві українки потрапили до ТОП-100 найвпливовіших людей світу за версією Time

Журнал Time

Журнал Time оприлюднив список 100 найвпливовіших людей планети у 2023 році. У списку є шість категорій. До категорії "Лідери" потрапили дві українки.

Дружина президента України Олена Зеленська та правозахисниця, лауреат Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук увійшли до сотні найвпливовіших людей планети у 2023 році за версією журналу Time. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті видання, передає Час Пік.

Обидві українки увійшли до категорії "Лідери" поряд із президентом США Джо Байденом, канцлером ФРН Олафом Шольцом, прем'єром Японії Фуміо Кішидою, журналістом The Wall Street Journal Еваном Гершковичем, заарештованим у РФ за наказом Путіна.

Олену Зеленську для видання охарактеризувала перша леді США Джілл Байден.

"Олена Зеленська не очікувала, що стане воїном за народ України, але вона відповіла на цей виклик з безмежною мужністю. Вона могла забрати свою сім'ю і втекти. Яка мати стала б її звинувачувати? Але вона залишається. Вона залишається, тому що свобода і демократія потребують захисників. Вона залишається, щоб показати всьому світу, що серце і надія можуть зробити навіть найбільшого тирана маленьким. Вона залишається заради своїх дітей - заради їхнього майбутнього і майбутнього всіх українців", - йдеться у повідомленні Джил Байден.

Елена Зеленская

Про правозахисницю, керівника "Центру громадянських свобод" Олександру Матвійчук написала на сайті Time дипломатка, колишній державний секретар США, дружина 42-го президента США Білла Клінтона Хілларі Клінтон.

"Олександра та її команда з Центру громадянських свобод — правозахисної організації в Києві — прагнули зробити Україну більш демократичною та задокументувати воєнні злочини Росії проти цивільного населення. Минулого року вона отримала Нобелівську премію миру – першу в історії нагороду, присуджену українському громадянину чи організації. Насильство проти мирного населення є злочином проти суспільства, демократії та людства. Однак це надто часто відбувається безкарно, особливо проти жінок і дівчат. Тому робота, яку виконує Олександра та її організація, є такою актуальною та важливою. Задокументувавши звірства Росії, щоб злочинці могли бути покарані, вона є доказом того, що жінки є не лише жертвами війни, а можуть бути агентами миру та справедливості", - йдеться у повідомленні Хілларі Клінтон.

Александра Матвийчук

Нагадаємо, 3 березня журналу Time виповнилося 100 років. До свого сторіччя журнал опублікував добірку знакових обкладинок, до якої включив грудневий номер про "дух України", а також березневу обкладинку "Стійкість України", присвячену українським дітям.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: