18.05.2023, 15:25

Нова професія з нуля: Мінцифри запустило платформу "Дія.Освіта"

Віктор Білий | Всі новини автора

Міністерство цифрової трансформації розпочало масштабний проєкт "Дія.Освіта". Це національна едьютеймент-платформа актуальних знань та навичок, де можна безоплатно вчитися, опанувати нову професію та ознайомитися з актуальними вакансіями.

Про це в Telegram-каналі повідомляє Мінцифра, передає Час Пік.

"Через повномасштабну війну мільйони людей втратили роботу чи бізнес і змушені починати життя спочатку. Саме тому проєкт Дія. Цифрова освіта масштабується у платформу Дія.Освіта. Тут можна безоплатно не лише здобути корисні цифрові навички, а й повністю опанувати нову професію", - йдеться у повідомленні.

Мінцифри зазначає, що "зараз в Україні зареєстровано майже 5 млн вимушених переселенців. За міжнародними оцінками – близько 7 млн осіб. Мільйони людей втратили роботу або закрили бізнес і змушені починати життя з нуля".

"Завдання держави – створити для цього сприятливі умови. Саме тому за підтримки Google.org ми запускаємо оновлену платформу Дія.Освіта. Щоб у кожного була можливість розвинути нові навички та зробити крок назустріч новій професії", - зазначив Віцепрем'єр міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тепер на Дія.Освіта – сотні нових освітніх серіалів: від ландшафтного дизайну до бариста, від графічного дизайнера до пекаря, від проєктного менеджера до пакувальника. Також на платформі залишаються доступними серіали з цифрової грамотності або кібербезпеки. Абсолютно всі вони безкоштовні та доступні всім охочим. І завжди такими залишатимуться.

У Мінцифрі розповіли також покроково, як на платформі пройти повний цикл здобуття професії:

  1. Реєструєтеся та проходьте профорієнтаційний тест
  2. Отримуйте рекомендації та вибираєте професію
  3. Дивіться освітній серіал
  4. Проходьте симулятор, що імітує реальну робочу ситуацію
  5. Отримайте сертифікат
  6. Знайдіть вакансію у своєму регіоні

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: