31.05.2023, 07:45

"Місія нездійсненна": У Міноборони пояснили, навіщо РФ "розшукує" Залужного та Сирського

Віктор Білий | Всі новини автора

Росія оголосила у "розшук" головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ України Олександра Сирського.

Агресор переслідує таким вчинком дві цілі. Про це ввечері 30 травня написала заступник міністра оборони України Ганна Маляр, повідомляє Час Пік.

На її думку, "оголошення воєначальників України у розшук - це частина інформаційної війни. Цілі дві: нівелювати статус України як жертви російської агресії, а також психологічно натиснути на українське військове керівництво".

"Місія нездійсненна. Росія цією війною створила собі настільки токсичну репутацію і настільки втратила довіру, що будь-які звинувачення з її боку на адресу наших військових сприймаються як обтяжуюча обставина", - написала Маляр.

Вона нагадала, що під командуванням Залужного та Сирського українська армія вже більше року успішно протистоїть агресорові, який перевершує живу силу та озброєння. Психологічно вплинути ними, цьому етапі, немає жодної можливості.

Москва поки що ніяк не коментує оголошення в розшук українських воєначальників. Інформацію про них у базі МВС РФ поширили ЗМІ. Невідомі також статті, які Москва пред'являє генералам. Проте раніше Слідком РФ звинувачував військове керівництво України у завданні ударів по мирних громадян та громадянської інфраструктури, намагаючись таким чином виправдати свою агресію.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: МВС РФ оголосили у розшук Валерія Залужного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк