16.07.2023, 14:42

Перед контрнаступом Україна отримала менше 15% саперного та інженерного обладнання, яке просила у Заходу, – WP

ЗСУ

Перед початком контрнаступу Україна отримала менше ніж 15% від всього саперного та інженерного обладнання, яке просила у партнерів. Це уповільнює просування військ, оскільки території перед ворожими укріпленнями щільно заміновані.

Як повідомляє ]]>The Washington Post]]>, тривала підготовка до контрнаступальної операції також дала час противнику – росіяни встигли щільно замінувати територію, передає Час Пік.

Видання з посилання на українських солдатів зазначає, що території глибиною від 5 до 15 км перед основними опорними пунктами росіян щільно заміновані протитанковими та протипіхотними мінами й розтяжками.

"Ці оборонні споруди успішно стримують український наступ. В результаті, за словами військових, українські сили змінили стратегію. Замість того, щоб намагатися пройти за допомогою бойових машин піхоти та бойових танків, які західні партнери поставили Україні для контрнаступу, підрозділи просуваються вперед пішки й повільно", – йдеться у матеріалі.

Відомо, що американські Bradley та німецькі Leopard виявилися вразливими перед мінами, однак все одно отримали схвальні відгуки від українських військових — навіть після підриву більшість людей, які перебували у них, виживають, отримавши лише незначні поранення.

За словами Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, Україна потребує спеціальне дистанційне обладнання для розмінування. Зокрема, ЗСУ вже використовують надані США системи M58 Mine Clearing Line Charge (MICLIC), але "вони також знищуються", а тому "їх потрібно багато".

Водночас високопоставлений український чиновник розповів, що Київ отримав менше 15% від тої кількості саперного та інженерного обладнання, в тому числі MICLIC, яку просив у західних партнерів напередодні контрнаступу. За його словами, частина цього обладнання прибула лише минулого тижня.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: На Херсонщині здетонував невідомий предмет: двоє хлопчиків отримали травми

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк