07.08.2023, 20:47

"Поганий зв'язок піде в минуле": українцям розповіли про новий проєкт закону

мобильная связь

У парламенті України було зареєстровано проєкт закону, який передбачає збереження національного роумінгу та доступ до інтернету у будь-якій точці країни.

Про законопроєкт №9463 розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

За словами Федорова, сьогодні понад 5 тисяч населених пунктів мають покриття лише одного із трьох мобільних операторів. Тому люди, які відвідують чи проїжджають такі села, можуть повністю втрачати зв'язок. Законопроєкт допоможе українцям бути постійно онлайн завдяки збереженню національного роумінгу.

Позитивні зміни можуть торкнутися і доступу до інтернету.

"Зараз держава не має права моніторити швидкість інтернету і впливати на його покращення. Законопроєкт офіційно визначить одним із показників якості швидкість мобільного інтернету. Ці зміни допоможуть забезпечити по всій країні достатню швидкість для зумів з колегами, постингу фото й відео та обміну файлами без Wi-Fi", - зазначив міністр.

Крім того, документ дозволить людям робити спід-тести та повідомляти про території, де є проблеми зі зв'язком. Результати з низькою якістю будуть законною підставою, щоб перевірити на локаціях зв'язок та стимулювати операторів покращити його.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Відсьогодні в Україні запрацювала нова сервісна послуга для водіїв

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк