19.08.2023, 08:00

Зеленський підписав закон про створення парку-пам’ятки "Межигір'я"

Зеленский подписал закон о создание парка-памятника "Межигорье"

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про створення на території резиденції втікача з України та заочно засудженого екс-президента Віктора Януковича "Межигір'я" парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про створення парку-пам’ятки на території резиденції президента Віктора Януковича "Межигір'я". Як зазначається у картці відповідного законопроєкту ]]>№9354]]>, розміщеній на сайті Верховної Ради, документ було повернено до парламенту за підписом глави держави 18 серпня, повідомляє Час Пік.

Документ передбачає створення на території Вишгородського району Київської області парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір'я" загальною площею 138,5937 га за рахунок земель державної власності, що надаються йому у постійне користування.

Згідно із законопроєктом, буде організовано спеціальну адміністрацію парку-пам’ятки "Межигір'я" у сфері управління Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

"Зараз на території урядової резиденції "Межигір'я" здійснюється проведення екскурсій та масовий відпочинок населення, кошти за відвідування не сплачуються до державного бюджету, що в умовах воєнного стану та значного бюджетного дефіциту є неприпустимим, тому зазначене питання потребує нагального врегулювання", – йдеться у пояснювальній записці.

Автори законопроєкту сподіваються, що створення парку-пам'ятки створить додаткові робочі місця для місцевих жителів, збереже біорізноманіття та збільшить привабливість регіону для туризму.

Нагадаємо, "Межигір'я" - це колишня резиденція втікача Януковича у селі Нові Петрівці (Вишгородський район, Київська область). Суд заочно засудив Януковича, який приховується в РФ, до 13 років позбавлення волі за державну зраду.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк