29.08.2023, 16:11

Штраф за дрифтування: у ВРУ з'явився новий законопроєкт

Віктор Білий | Всі новини автора

На сайті Верховної Ради зареєстрували законопроєкт про встановлення відповідальності за умисне кероване внесення транспортного засобу - дрифтування. Якщо закон ухвалять, порушникам загрожуватиме штраф до 17 тисяч гривень.

Відповідний законопроєкт №9642 опубліковано на сайті ВРУ, передає Час Пік.

Законопроєктом пропонується додати нову статтю 122-6 до Кодексу України про адмінпорушення, згідно з якою, за умисне кероване занесення авто на дорогах передбачено штраф у 500 неоподатковуваних мінімумів - на сьогодні це 8500 грн.

За перше порушення пропонується штрафувати на 8500 гривень, а за повторне - на 17 000 гривень, а також позбавити права керувати автомобілем на строк від шести місяців до одного року.

Відповідно до проєкту закону, під дрифтом, слід розуміти умисне вчинення на керованому транспортному засобі маневрів, які викликають занесення осі автомобіля при повороті на максимально можливій швидкості.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк