21.10.2023, 07:23

В Україні внесено зміни до ПДР: що варто знати водіям

В Украине обновили ПДД

До Правил дорожнього руху внесено зміни з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Кабінет Міністрів України на засіданні 20 жовтня підтримав зміни до Правил дорожнього руху. Про зміни ]]>повідомив ]]>постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Час Пік.

Зміни до ПДР внесено з метою наближення законодавства України до законодавства Євросоюзу.

Що саме зміниться у ПДР

Тепер водії всіх механічних транспортних засобів повинні завжди включати денні ходові вогні поза населеними пунктами. У разі їх відсутності у конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. Раніше в Україні таке правило діяло лише у період осінньо-зимового сезону.

Забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 150 см у транспортному засобі без використання дитячих утримувальних систем, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу. Раніше додаткові системи були потрібні для дітей-пасажирів зріст яких до 145 см.

Також заборонено перевезення дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім низки випадків.

Уточнено перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: