04.11.2023, 11:07

В Україні запустять Єдиний державний реєстр домашніх тварин

В Украине запустят Единый государственный реестр домашних животных

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин - собак та котів. 

Про запуск проєкту розповіли на брифінгу представники Мінагрополітики, Мінцифри та Держпродспоживслужби. Про це ]]>повідомляє ]]>Урядовий портал, передає Час Пік.

У Єдиному державному реєстрі домашніх тварин міститиметься інформація про кількість тварин в Україні, наявність вакцинації, дані ветеринарного паспорта та інформація про власника чи утримувача.

Окрім цього, Реєстр передбачає інформування про загублених та знайдених тварин. Це значно зменшить кількість безпритульних тварин у країні.

Зазначається, що після наповнення Реєстру та повноцінного запуску дані, які в ньому міститимуться, стануть основою для запуску цифрового ветеринарного паспорта в "Дії". Це дасть змогу зберігати важливу інформацію про домашнього улюбленця в смартфоні замість паперових документів.

"Реєстрація тварин безоплатна й відбуватиметься добровільно. Для цього не потрібно спеціально кудись іти. Зареєструвати тварину можна під час планового огляду як у державній, так і в приватній ветеринарній клініці вже після повноцінного запуску Реєстру.

Розробка Реєстру наразі триває. Після завершення технічної частини й тестування ветеринарами оголосимо про повноцінний запуск проєкту", - йдеться у повідомленні.

Створення Реєстру дасть змогу зменшити кількість безпритульних тварин, а також наблизити українське законодавство до міжнародних стандартів.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: