03.12.2023, 09:59

Російські окупанти стратили двох полонених військових ЗСУ — омбудсман звернеться до міжнародних організацій

Лубінець

Росія продовжує порушувати закони війни та норми міжнародного права. Мережею поширилось відео зі стратою двох українських військових.

Цю інформацію підтвердили у ]]>СтратКомі ЗСУ]]>. Омбудсман збирається звернутися до міжнародних організацій через російський злочин, передає Час Пік.

У СтратКомі заявили, що інформація про розстріл беззбройних українських полонених підтвердилась. 

"Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун нагадав, що подібні злочини не мають строку давності, усі докази будуть передані у відповідні міжнародні інституції, які займаються воєнними злочинами", — йдеться у повідомленні.

Омбудсман України гостро відреагував на черговий злочин ворога і заявив про наміри звернутися до відповідних міжнародних організацій.

Зокрема, йдеться про Міжнародний комітет Червоного Хреста, який займається фіксацією злочинів щодо військовополонених.  

"На відео чітко видно, що українські військові виконують необхідні кроки, які показують, що вони здаються у полон! Воїни були обеззброєнні, а їхні руки – піднятими до гори. Вони не несли жодної загрози! Російська сторона мала взяти їх у полон та надати статус військовополонених", — зазначив Лубінець.

Також він звернеться до ООН, щоб моніторингова місія організації зафіксувала ще один приклад порушення норм гуманітарного права.

"Я вважаю, що наші правоохоронні та розвідувальні органи зможуть встановити тих російських військовослужбовців, які вчинили цей злочин! Водночас зазначу, що такі злочини – це відповідальність і вищого керівництва РФ! Покарання мають понести всі!" — додав омбудсман.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте також: В Україні планують розширити права ТЦК: нардеп анонсував зміни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк