10.12.2023, 07:30

Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про введення штрафів за порушення комендантської години

Рада одобрила в первом чтении законопроект о введении штрафов за нарушение комендантского часа

Верховна Рада України у першому читанні прийняла за основу законопроєкт про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години.

За законопроєкт ]]>№10195]]> про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану проголосувало 233 депутати. Про це ]]>повідомив ]]>народний депутат України від парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк, повідомляє Час Пік.

"Метою законопроєкту є забезпечення громадського (публічного) порядку під час дії військового стану, а також реалізація повноважень поліції, у взаємодії з військовими адміністраціями, у забезпеченні та здійсненні заходів правового режиму військового стану", - йдеться у пояснювальній записці.

Ініціатори законопроєкту пропонують запровадити штрафи:

  • Порушення комендантської години тягне за собою накладення штрафу на громадян – від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500-17 000 грн).
  • Порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану тягне за собою накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу-підприємця – від 3000 до 6000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 000 – 102 000 грн).

У МВС пояснили, які випадки не вважаються порушенням комендантської години. За словами заступника Міністра внутрішніх справ Богдана Драпʼятого, не є порушенням комендантської години:

  • якщо особа прямує до/з укриттів під час повітряної тривоги;
  • супроводжує поранених, важкохворих;
  • здійснює заходи з евакуації населення або рятування майна;
  • надає медичну (домедичну) допомогу;
  • перебуває в стані крайньої необхідності.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк