17.12.2023, 10:26

Уряд планує продовжити виплати частині ВПО: яких категорій стосується

Альона Тихоненко | Всі новини автора
ВПО

Уряд розглядає питання про продовження виплат деяким категоріям внутрішньо переміщених осіб.

Це обговорювали на нараді представники Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінфіну, Мінінфраструктури та Держцентру зайнятості під головуванням Ірини Верещук, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>сайт Кабміну.]]>

Згідно з постановою Уряду від 11 липня 2023 року № 709, з 1 лютого 2024 року видача виплат частині ВПО має припинитись. На заході обговорювали продовження виплат певним категоріям переселенців.

Під час наради розглядали продовження виплат ще на півроку наступним категоріям:

  • особам, які втратили працездатність, або пенсіонерам із низьким рівнем пенсії;
  • особам з інвалідністю або особам, які доглядають за дитиною з інвалідністю;
  • дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

У пресслужбі додали, що також були пропозиції продовжити виплати найбільш вразливим категоріям ВПО після подачі нової заяви. 

"Ми маємо підтримувати внутрішніх переселенців. Але до питання продовження виплат ВПО треба підійти виважено. Щоб сфокусувати державну допомогу саме на тих, хто найбільше її потребує", — зауважила Ірина Верещук.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України розробив алгоритм, як пройти ідентифікацію відео для пенсіонерів-переселенців. Щоби продовжити виплати, процедуру потрібно пройти до Нового року. Як це зробити, читайте в нашому матеріалі.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: "єВідновлення": українці можуть подати заяву на отримання грошової допомоги через ЦНАПи чи нотаріуси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк