21.12.2023, 22:55

Яка категорія студентів отримає відстрочку від мобілізації: подробиці від МОН

повестка

Верховна Рада розглядає пропозицію надати відстрочку від мобілізації для осіб, які прагнуть здобути вищу освіту на рівні магістра після вже здобутого ступеня.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький, передає Час Пік.

Так, якщо особа вже має диплом магістра чи спеціаліста (який прирівнюється до магістра), і вона прагне отримати ще одну спеціальність на рівні магістра, це не гарантує автоматичної відстрочки від мобілізації. Однак відстрочка буде гарантована, якщо особа вирішить вступити в аспірантуру.

Заступник міністра додав, що аналогічна відстрочка буде надана і для тих, хто вже має диплом бакалавра і вирішить продовжити навчання на магістратурі.

"Це є та пропозиція, яка на сьогодні є у Верховній Раді, і яку підтримує Міністерство освіти, але рішення швидше за все буде належати до закону про мобілізацію, ніж до законодавства про освіту", — пояснив Винницький.

Обговорення ініціативи вже розпочалося в парламенті, і подальший хід подій залежатиме від рішення законодавчого органу. Це нововведення може стати важливим кроком у поліпшенні умов навчання для студентів та аспірантів в умовах збільшення напруженості на міжнародному рівні.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Мобілізація чоловіків з-за кордону: в Міноборони пояснили заяву Умєрова

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк