28.12.2023, 09:19

Зміна розміру виплат українським військовим у 2024 році: що кажуть в Міноборони

выплаты военным

У 2024 році планується зберегти доплати українським військовослужбовцям у розмірі 30 та 100 тисяч гривень. Кошти, виділені на виплати, залишаться на рівні 2023 року.

Про це заявив заступник міністра оборони України Юрій Джигир в ]]>інтерв'ю ВВС Україна]]>, передає Час Пік.

За його словами, на виплати військовослужбовцям у 2024 році буде виділено 751,3 мільярда гривень.

"Про доплати у розмірі 30 та 100 тисяч гривень, уряд планує зберегти ці виплати протягом періоду дії військового стану, як це передбачено постановою Кабміну № 168", - зазначив заступник міністра оборони.

Таким чином, усі виплати залишаться на рівні 2023 року.

Однак, як додав Джигир, важливо враховувати динаміку фронту та можливе зростання потреб ЗСУ. Якщо зросте інтенсивність боїв чи збільшиться кількість військових, потрібно буде збільшувати фінансування та змінювати бюджет. Наразі спрогнозувати подібні зміни складно.

"Наш оборонний бюджет закладено в умовах найбільшого збройного конфлікту в Європі з часів Другої світової. На полі бою ведеться постійна запекла боротьба, тому ймовірність збільшення інтенсивності бойових дій існує щодня. Це слід враховувати, як і можливе зростання чисельності армії, яку потрібно буде своєчасно. забезпечувати", - пояснив Джигир.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: З 27 грудня починають виплачувати компенсації українцям, чиє житло зруйнували російські окупанти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк