01.01.2024, 18:15

"Перший тиждень Нового року принесе в Україну похолодання": Прогноз відомого синоптика на найближчі дні

вапро

Перший тиждень 2024 року принесе похолодання. До України почне заходити холодне повітря з Арктики. 

Про це свідчить прогноз погоди відомого українського синоптика Наталки Діденко, передає Час Пік.

Завтра, 2-го січня, ще буде досить стримано, навіть вдень більшість невеликих "плюсів".

Хіба що дощ та вже мокрий сніг на півночі, заході та сході України провістять про зміну погоди.

Південь та центр завтра, 2-го січня, втримаються від істотних опадів. 

А ось впродовж 3, 4, 5 та 6 січня північні області України, східні та частина центру (Полтавщина, Дніпро з районами) опиняться під впливом арктичної повітряної маси.

Похолодання в Україні зумовлене буде затіканням холодного повітря з Арктики.

В Україні найбільші показники можуть десь досягати у нічні години -10-15 градусів, при проясненнях ще на 2-3 градуси нижче.

Уникнуть морозів наші південна та західна частини, там на тижні буде тепло, навіть із "плюсами". 

У Києві 2-го січня вночі ще буде тепло, до +2 градусів. А вдень, більше під вечір, температура повітря почне знижуватися до -1-3 градусів. Тому дощ переходитиме у сніг. До зміни погоди приєднається сильний вітер північно-західного походження. 

Надалі на тижні в Києві спостерігатиметься типова зимова погода - мороз та періодичний сніг. На дорогах відновиться ожеледиця.

Морози послабнуть, за попередніми прогнозами, 7-го січня.

"Підготуйтеся до похолодання, для кого воно прогнозується, повитягайте товстіші куртки, шапки, підошви, уважно стежте за уточненими прогнозами погоди, не піддавайтеся на будь-які стереотипи, провідайте стареньких родичів чи сусідів, занесіть їм м'якенький салат чи тортик, щоб легше жувати, подзвоніть подружкам, відпочиньте і не забуваємо ані на мить, кому не доводиться відпочивати, хто не сховається від морозу у теплому кафе і в кого нема під спиною затишного домашнього диванчика", - зауважила синоптик.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також:

У Японії стався потужний землетрус: є загроза цунамі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк