07.01.2024, 08:56

Українців попереджають про можливі планові відключення світла: що сталося

отключение света

Через сильні морози, які найближчими днями очікуються в Україні, можуть бути запроваджені планові відключення світла.

Про це заявив директор енергетичних програм "Розумков Центру" Володимир Омельченко в ефірі ]]>телемарафону]]>, передає Час Пік.

"Безумовно, низький рівень температур - це великий стрес для всієї енергетичної системи України. Треба наголосити, що українські енергетики в цій ситуації зробили все можливе, щоб підготуватися. Після масштабних обстрілів минулого року, сфокусованих росіянами на енергетичну систему, деякі з енергетичних блоків перебувають у аварійному стані", - сказав Омельченко.

За його словами, на період похолодання дефіцит потужності - від 2 та більше гігават. Але його можна покрити за рахунок імпорту.

"Ми можемо імпортувати достатні обсяги, але все одно в певні пікові години у країні може відчуватися непокритий дефіцит. Тому не виключено, що можуть бути задіяні планові відключення. Але вони якщо і будуть задіяні, то не будуть тотальними. Це будуть вибіркові планові відключення в окремі години пікових навантажень", - пояснив експерт.

Він також зазначив, що графіки відключень світла вже існують, вони доведені до кожного обленерго та є на сайтах обленерго.

"Я не думаю, що відключення будуть масштабними - можливо по 2-3 години. Але існує ймовірність, що вдасться їх уникнути, якщо ми повністю зможемо забезпечити імпорт електричної енергії", - додав Омельченко.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: У Польщі підписали угоду з фермерами для припинення блокади кордону: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк