01.02.2024, 16:31

Зброя для ЗСУ: У Міноборони розповіли про нові зразки

Віктор Білий | Всі новини автора

З початку 2024 року Міністерство оборони України прийняло на озброєння понад 40 зразків військової техніки та зброї, серед яких британська 155-мм САУ, самохідний польський 120-мм міномет, спеціальна техніка, безпілотники та інші.

Про це ]]>повідомляє]]> Міноборони з посиланням на заявку заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, передає Час Пік.

"Кодифікація - тобто допуск зразка ОВТ до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО - дозволяє закуповувати його коштом із державного бюджету у виробника для підрозділів Сил оборони України", - йдеться у повідомленні.

За словами Гаврилюка, лише список безпілотників, які використовують Збройні сили України, у січні збільшився на 8 одиниць, на таку саму кількість збільшилась номенклатура нових боєприпасів для БПЛА. Також на озброєння взяли два типи рятувальних парашутів вітчизняного виробництва – вони замінять аналогічні радянські розробки.

У переліку допущених до експлуатації в українському війську зразків також є техніка іноземного виробництва. Зокрема, британська 155-міліметрова самохідна артилерійська установка, 120-міліметровий самохідний міномет польського виробництва (на шасі БТР).

Крім того, прийнято два типи рятувальних парашутів вітчизняного виробництва, які замінять парашутні рятувальні системи радянської розробки, повідомив Гаврилюк.

Читайте також: Лідери ЄС погодили додатковий пакет підтримки для України на 50 мільярдів євро

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк