07.03.2024, 21:51

Зеленський підписав указ про демобілізацію строковиків: подробиці

Марина Гончар | Всі новини автора
строковики

Відповідно до законодавства, йдеться про тих військовослужбовців, термін служби яких закінчився під час воєнного стану і був продовжений. Мінобщин і територій нестиме відповідальність за перевезення строковиків із дотриманням вимог безпеки.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби. Про це повідомляють на сайті Офісу президента, передає Час Пік.

Глава держави постановив звільнити військовослужбовців-строковиків у запас у квітні-травні 2024 року. У законодавстві щодо цього повідомляється, що питання стосується тих військовослужбовців, строк служби яких закінчився під час воєнного стану і був продовжений понад встановлений термін.

В Указі зазначається, що співробітники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури нестимуть відповідальність за перевезення строковиків "з дотриманням вимог безпеки та проведення розрахунків за ці перевезення згідно з чинними тарифами". Заявки на перевезення подаватимуть Міноборони та МВС.

У демобілізованих строковиків буде відстрочка від нового призову на 12 місяців.

Нагадаємо, після початку повномасштабної війни призов на строкову військову службу в Україні не проводився, але було оголошено загальну мобілізацію. Строковики, які перебували в лавах ЗСУ і термін служби яких завершився протягом цих двох років, продовжували нести службу. Багато строковиків за два роки повномасштабної війни підписали контракти з Силами оборони України. Але їхня точна кількість не розголошується.

Читайте також: Валерія Залужного буде призначено на пост посла України у Великій Британії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк