16.05.2024, 16:23

В Україні можуть відкрити завод із виробництва систем ППО: подробиці

Віктор Білий | Всі новини автора

Німецький оборонний концерн Rheinmetall може відкрити в Україні спільне підприємство, яке займатиметься виробництвом систем протиповітряної оборони (ППО), проте на це потрібен час щонайменше кілька років.

Про це повідомляє видання Defense Express в мережі "Х", передає Час Пік.

Наразі точної дати початку будівництва спільного підприємства не оголошено. Згідно з повідомленням, ймовірно, пройде мінімум 1-2 роки, перш ніж почнеться виробництво.

"Компанія планує створити ще одне спільне підприємство в Україні протиповітряної оборони. Однак, ймовірно, пройде ще як мінімум рік чи два, перш ніж виробництво зможе розпочатися", - повідомив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер на вчорашніх щорічних загальних зборах компанії.

Він зазначив, що обіцяні наразі 40 БМП Marder 1A3 будуть поставлені в Україну, починаючи з цього місяця і до вересня.

Нагадаємо, в поточному році німецька компанія Rheinmetall очікує, що її потужність складе 700 000 снарядів на рік, а в середньостроковій перспективі зросте до 1,1 мільйона снарядів на рік.

Німецький виробник зброї Rheinmetall планує побудувати в Україні щонайменше чотири заводи з виробництва боєприпасів, військових машин, пороху та систем ППО.

Читайте також: Держдеп США схвалив терміновий продаж Україні трьох РСЗВ HIMARS

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: