21.05.2024, 15:38

Навчання по суботах: МОН визначило, як студенти навчатимуться у новому навчальному році

Віктор Білий | Всі новини автора

Міністерство освіти та науки України пропонує всім навчальним закладам системи вищої освіти, вищим освітнім закладам, а також професійно-технічним, перейти на нову систему організації навчального процесу. Він має бути, за визначенням МОН, "адаптивним" і враховувати об'єктивний вплив ударів по критичній інфраструктурі військ країни-агресора.

Рекомендації опубліковані на офіційній сторінці МОН, передає Час Пік.

Міністерство закликає вищі навчальні заклади та професійну вищу освіту розпочати 2024/2025 навчальний рік раніше звичайного - на початку серпня. Рекомендація не стосується лише студентів перших курсів.

Також у теплі місяці року пропонують навчатися по суботах та, за необхідності, продовжити заняття до липня 2025 року, за винятком випускників.

"З середини листопада 2024 року до середини березня 2025 року плануватиме проведення заліково-екзаменаційної сесії, практичної підготовки, виконання курсових та кваліфікаційних робіт та подовжених канікул, а якщо потрібно, - продовжити заняття у дистанційному форматі", - рекомендує Міносвіти.

Як і раніше, навчання пропонують проводити в різних форматах: очно, дистанційно і змішано. Закладам, які перебувають у прифронтових регіонах, дозволено проводити навчання в укриттях або на базі інших вишів у більш безпечних регіонах. Водночас у тилових регіонах очне навчання може проводити з урахуванням безпеки та після погодження з обласними військовими адміністраціями.

Крім цього, всі навчальні корпуси гуртожитку мають бути оснащені системами оповіщення про повітряну тривогу.

Читайте також: "Укренерго" пояснило, від чого залежатимуть подальші відключення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: