23.05.2024, 20:26

Якщо чоловік на вулиці не показав документів на вимогу поліції, його можуть затримати, — голова Нацполіції

Марина Гончар | Всі новини автора
вигівський

Українська поліція впроваджує новий алгоритм дій щодо осіб, які перебувають на вулицях без необхідних документів. Згідно з поясненням глави Національної поліції України, Івана Вигівського, відсутність документів може мати різний вплив на подальші дії правоохоронців.

У своєму ексклюзивному інтерв'ю для агентства "Інтерфакс-Україна", Вигівський розглянув ситуації, що можуть виникнути, коли поліцейські стикаються з особами без необхідних документів. За його словами, реакція поліції залежить від того, які саме документи відсутні, передає Час Пік.

Наприклад, якщо у громадянина є документ, який посвідчує його особу, але відсутній військово-обліковий документ, поліцейські документують цей факт і направляють матеріали для правової оцінки.

При цьому він наголосив, що цей алгоритм працює в разі, якщо звернення ТЦК і СП до підрозділу поліції про доставлення саме цієї людини не надходило.

"Інший випадок: якщо до підрозділу поліції в установленому порядку від ТЦК та СП надходило звернення щодо цієї особи, тоді у поліцейського виникає право на здійснення адміністративного затримання та доставлення її до відповідного ТЦК та СП", - пояснив Вигівський.

Він також зазначив, що якщо під час перевірки в особи відсутні військово-облікові документи та документи, що посвідчують особу, поліцейський може здійснювати адміністративне затримання для встановлення особи".

Варто наголосити, що адміністративне затримання може тривати не більше трьох годин. Цей алгоритм спрямований на підтримку громадського порядку та безпеки громадян, забезпечуючи одночасно дотримання їхніх прав та законних інтересів.

Читайте також: Верховна Рада призначила нового суддю Конституційного суду: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк