24.05.2024, 17:38

Оптимізація в Генштабі: штат скоротять на 60% і відправлять до бойових підрозділів

У Генеральному штабі ЗСУ вирішили скоротити штатну чисельність структурних підрозділів та органів військового управління на 60%. Після оптимізації частину військових відправлять у бойові частини.

Про це повідомив головний управління оборонного планування Генштабу ЗСУ Євгеній Острянський під час брифінгу, передає Час Пік.

"Реформа Генерального штабу дозволить посилити ті структури, які безпосередньо керують угрупованнями військ", - заявив він.

Зокрема, попри збройну агресію Російської Федерації, у 2022 році розпочався огляд здібностей для розробки перспективної структури Збройних Сил України на період до вступу до НАТО.

"Структура, це насамперед баланс між необхідністю реагування на загрози та можливостями держави щодо утримання та насамперед розвитку Збройних Сил", – зазначив Острянський.

Крім того, він додав, що наразі розробляються стратегії розвитку видів окремих родів військ (сил) Збройних Сил України до 2035 року. "Це покликане сформувати пріоритети та напрями їх розвитку, визначити роль і місце в системі застосування Сил оборони з урахуванням майбутнього безпекового середовища. Особлива увага в цьому процесі приділяється новим зразкам озброєння та військової техніки, перспективам їх застосування на полі бою".

Читайте також: Існують 4 поважні причини для неявки до військкомату після вручення повістки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк