25.05.2024, 11:48

Парламент проголосував за встановлення відповідальності за недбале утримання цивільних укриттів: подробиці

Марина Гончар | Всі новини автора
укриття

Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроєкт № 9362-1 з 265 голосами, який передбачає значні зміни у кримінальний та адміністративний законодавстві, спрямовані на забезпечення безпеки та відповідальності за утримання та експлуатацію цивільних укриттів і об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

Про цеповідомляє інформаційне агенство "]]>Бабель]]>", передає Час Пік.

Цей законопроєкт передбачає встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог утримання укриттів, перешкоджання роботі перевіряючих або самим перевіркам, а також за невиконання приписів і постанов органів контролю за такими спорудами.

У разі порушень відповідальні особи будуть піддаватися штрафним санкціям.

Також законопроєкт пропонує дати Державній службі з надзвичайних ситуацій право складати постанови за вказані порушення.

Найбільш серйозні наслідки передбачені для тих, чиї дії або бездіяльність призвели до загибелі людини або спричинили інші тяжкі наслідки. Законопроєкт розширює статтю 270 Кримінального кодексу, яка стосується порушень вимог пожежної або техногенної безпеки, та передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Читайте також: .У російському полоні перебуває понад 400 жінок, багато з яких - цивільні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк