09.06.2024, 17:21

Погода в Україні 10 червня: синоптики назвали регіони, де будуть дощі та грози

Синоптики України підготували прогноз погоди на 10 червня, і він обіцяє справжні погодні "американські гірки". Від спеки на півдні до сильних злив на заході – природа готує українцям різноманітне меню погодних явищ.

Наталія Діденко, український синоптик, попереджає, що західним областям варто підготуватися до негоди. Тут очікуються сильні зливи, грози, град та шквалистий вітер. Температура повітря буде відносно прохолодною – від +22 до +26 градусів, лише у Чернівецькій області стовпчики термометра піднімуться до +30.

У північних областях, а також у Вінницькій, Черкаській та Одеській, синоптики прогнозують короткочасні дощі з грозами, можливі шквали та град. А ось на сході України, у Дніпропетровській, Миколаївській, Запорізькій областях та в Криму опадів практично не очікується.

Південь країни зустріне справжньою літньою спекою - до +30-34 градусів. На решті території України буде комфортно тепло: +25-29 градусів.

Київ також не залишиться осторонь погодних перипетій. Тут очікуються періодичні короткочасні дощі, грози, можливі шквали та град. Температура повітря сягне +26 градусів.

Український гідрометеорологічний центр також випустив попередження про небезпечні метеорологічні явища. У ніч на 10 червня у Закарпатській, Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Волинській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Вінницькій та Черкаській областях, а вдень по всій Україні, крім східних та південно-східних областей, очікуються грози, місцями град та шквали. до 15-20 м/с. Оголошено жовтий рівень небезпеки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: