11.06.2024, 07:34

Рідні полонених будуть отримувати повідомлення у "Дії: детальне роз'яснення

Віктор Білий | Всі новини автора

В Україні запустили важливу ініціативу, спрямовану на захист сімей військовополонених та зниклих безвісти від шахрайських схем. Відтепер родичі отримуватимуть повідомлення про статус справ своїх близьких у додатку "Дія" безпосередньо від Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Раніше повідомлення надходили по SMS, і найчастіше шахраї користувалися цим каналом, щоб вводити сім'ї в оману неправдивою інформацією або вимагати гроші за "прискорення" обміну полоненими.

Як пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, наразі весь процес інформування переводиться в безпечний додаток "Дія". Родичі мають залишити заяву про зниклу людину в особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу.

Після цього в "Дію" надходитимуть повідомлення:

  • про підтвердження заяви;
  • про додавання нової інформації у справі;
  • про звільнення людини з полону.

Якщо людина спочатку вважалася зниклою безвісти, а потім вдалося підтвердити, що вона перебуває в полоні, сім'я також отримає відповідне сповіщення.

Повідомлення надходитимуть лише верифікованим користувачам "Дії", які подавали заяви через сайт Координаційного штабу. Це виключає можливість шахрайства.

"Ми робимо все, щоб процес для рідних був безпечним. Коли вони отримують повідомлення в "Дію" про звільнення людини з полону, це справді так", - наголосив Федоров.

Ініціатива покликана убезпечити сім'ї полонених від дезінформації та можливого здирництва, які стали поширеною практикою з боку російських шахраїв. Тепер родичі можуть бути впевнені у достовірності відомостей, що надходять з офіційного каналу.

Читайте також: 

Кабмін дозволив бронювати до 100% працівників підприємств ОПК та енергетики: деталі

Які сухі будівельні суміші вибрати: практичні поради із вибору

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк