08.07.2024, 10:12

Велика Британія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні

Великобритания анонсировала новый пакет военной помощи Украине

Новий міністр оборони Великої Британії Джон Хілі під час візиту до України анонсував новий пакет військової допомоги Києву.

Новий міністр оборони Великобританії Джон Хілі під час візиту до України зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умеровим. Одразу після зустрічі Хілі оголосив, що Велика Британія надасть Україні новий пакет допомоги. Про це ]]>повідомляється]]> на сайті уряду Британії, передає Час Пік.

"Можливо, відбулася зміна уряду, але Великобританія єдина в підтримці України. Як новий міністр оборони, я гарантую, що ми посилимо підтримку з боку Великої Британії, збільшивши поставки життєво необхідної військової допомоги. Цей уряд непохитний у своєму зобов'язанні продовжувати надавати військову допомогу і стоятиме пліч-о-пліч з нашими українськими друзями стільки, скільки буде потрібно", - зазначив Джон Хілі.

Новий пакет допомоги включає:

  • 250 тис. боєприпасів 50 калібру;
  • 90 протитанкових ракет Brimstone;
  • 50 малих військових катерів для підтримки річкових та прибережних операцій;
  • 40 машин для розмінування;
  • 10 артилерійських установок АS-90;
  • 61 бульдозер для допомоги у будівництві оборонних позицій;
  • підтримка раніше наданих AS-90, включаючи 32 нові стволи та критичні запчастини, які допоможуть Україні випустити ще 60 тис. 155-мм снарядів.

Президент України Володимир Зеленський та міністр оборони Рустем Умеров провели переговори з новим міністром оборони Великої Британії Джоном Хілі в Одесі, де Зеленський взяв участь у заходах з нагоди Дня ВМС ЗСУ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк