16.07.2024, 17:04

Відключення світла стане звичайним явищем для України, – The Economist

отключение света

Регулярні відключення електроенергії будуть звичайним явищем для українців у найближчі місяці. Люди вже навчилися пристосовуватися до умов.

Про ситуацію пише видання The Economist, передає Час Пік.

"Залишилося замало часу і замало мільярдів доларів, необхідних для встановлення кількох сотень малих електростанцій, відновлення розбомблених електростанцій або будівництва вітрових та сонячних електростанцій. Віялові відключення електроенергії стануть звичним явищем", - йдеться у матеріалі видання.

Проте на третьому році повномасштабної війни українці вже навчилися пристосовуватися до дефіциту електроенергії.

"Малі підприємства мають дизельні генератори. Середні заводи інвестували в газові турбіни і навіть можуть продавати надлишок електроенергії в національну мережу. Кафе відкриті для коворкінгу. У всіх будинках є генератори для живлення ліфтів. Люди купують акумуляторні батареї, які можна заряджати і використовувати вдома для Wi-Fi з'єднання та USB-ламп", - зазначають журналісти.

Не виключено, що до зими вдасться покращити ситуацію. Роботи у цьому напрямі ведуться.

"У короткостроковій перспективі є певна надія, що пошкоджені електростанції можуть бути достатньо відремонтовані до цієї зими, щоб зробити ще 2-3 ГВт потужності. Українські інженери шукають у Європі старе обладнання з виведених з експлуатації електростанцій радянського типу. Але наскільки це реально, поки що невідомо", - додає видання.

Читайте також: 8 місць світу та України, в яких відбувається щось дивне, але розгадати їхні таємниці ніхто не може

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк