11.08.2024, 19:22

Графіки відключення світла можуть знову повернути: у ДТЕК назвали місяць

отключение света

Графіків відключення світла в Україні може не бути до середини жовтня. Але для цього мають бути дотримані дві умови - відсутність атак на енергетику з боку РФ та відсутність аномальної спеки.

Про це ]]>повідомили]]> у ДТЕК, передає Час Пік.

У ДТЕК зазначають, що ситуація в енергетиці дещо покращилася, тож зараз графіків відключень немає. Без відключень можна обійтися приблизно до середини жовтня, якщо не буде нових обстрілів енергетики чи аномальної спеки.

Однак із настанням холодів навантаження на систему збільшиться. Люди почнуть користуватися електроопаленням, частіше вмикатимуть світло через те, що взимку раніше темніє. Тоді "Укренерго" буде змушене знову запроваджувати обмеження споживання - графіки відключень можуть повернутися.

У ДТЕК додали, що ситуація в енергетиці досі складна, оскільки енергосистема втратила близько 9 ГВт потужностей під час російських атак. Швидко відновити все неможливо, тож графіки можуть бути як мінімум до кінця опалювального сезону.

Читайте також: Комусь із Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного пощастить? Житлом збираються забезпечити кілька тисяч ВПО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк