23.08.2024, 20:44

Україна отримала від Норвегії ліцензію на виробництво 155-мм артснарядів

артснаряд

Україна зможе виробляти 155-мм артилерійські снаряди за норвезькою ліцензією, наданою норвезько-фінською компанією Nammo.

Про це ]]>повідомив]]> уряд Норвегії та ]]>підтвердив]]> міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин в Telegram, передає Час Пік.

Уряд Норвегії дозволив надати Україні ліцензію на виробництво 155-мм артилерійських боєприпасів, розроблених Nammo. Окрім того, буде виділено кошти для виробництва таких боєприпасів.

"Норвегія наразі робить свій внесок, передаючи боєприпаси зі своїх власних запасів і безпосередньо від промисловості. Тепер Nammo хоче поділитися своєю розробкою з Україною. Це означає, що українські сили зможуть отримувати боєприпаси швидше", - зазначив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

У свою чергу, Камишин зазначив, що переговори з компанією Nammo щодо ліцензії тривали вже давно. Це вже друга ліцензія для України на виробництво 155 мм артснарядів. Першу надала компанія KNDS/Nexter.

"Ми завжди будемо вдячні партнерам за допомогу у вигляді снарядів, але ще більше ми вдячні за підтримку саме локального виробництва. Виробляти якнайбільше снарядів в Україні важливо як з точки зору ефективності та логістики, так і з точки зору економіки", - зазначив міністр. .

Читайте також: США розширили санкції проти Росії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк