25.08.2024, 10:24

Україна вперше застосувала далекобійну ракету-дрон "Паляниця": відео

Скриншот с видео

У День Незалежності України 24 серпня Президент Володимир Зеленський повідомив про успішне випробування нової зброї – української далекобійної ракети-дрону "Паляниця".

Президент України Володимир Зеленський повідомив про розробку нових вітчизняних далекобійних ракет. Про це він сказав під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте та президентом Польщі Анджеєм Дудою, які прибули до Києва на святкування Дня Незалежності України, повідомляє Час Пік.

"Люди працюють 24/7. Обіцяли далекобійні дрони – зробили. 1500 км, у нас вже є такі вироби. А тепер з'являються дрони-ракети. Будуть й інші ракети, дуже потужні та далекобійні", – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що успішне бойове застосування "Паляниці" стало важливим кроком у посиленні оборонного потенціалу країни. За словами Зеленського, ця зброя відноситься до абсолютно нового класу озброєнь та є унікальною розробкою українських інженерів.

Характеристики нової зброї тримаються в секреті, але по суті це ударний далекобійний дрон, оснащений реактивним двигуном, що робить його набагато швидшим та потужнішим.

Зеленський заявив, що бойові випробування "Паляниці" пройшли успішно та всі цілі було уражено. Це важлива подія, оскільки Захід досі забороняє Україні бити його зброєю по об'єктах на території РФ.

Але тепер Україна має власний ефективний далекобійний засіб ураження.

"За два з половиною роки повномасштабної війни Росія випустила по Україні близько 10 тисяч ракет різних типів і більш ніж 33 тисячі КАБів. Зупинити атаки на наші міста можна ударами по носіях цього озброєння – російських літаках на військових аеродромах.

Вчора відбулось перше успішне бойове застосування нашої нової зброї – української далекобійної ракети-дрона «Паляниця». Розробленої власними силами, щоб знищити наступальний потенціал ворога.

Ракет-дронів ставатиме більше, як стало більше наших далекобійних ударних дронів, результати яких ми бачимо майже щодня", - написав Зеленський у Facebook.

Читайте також: З Донбасом у Путіна є лише один шанс, другого шансу не буде - військовий експерт

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк