25.08.2024, 09:14

З Донбасом у Путіна є лише один шанс, другого шансу не буде - військовий експерт

Фото: REUTERS

З Донбасом у Путіна є лише один шанс, він розуміє, що другого шансу він не матиме. Тому російські окупаційні війська прискорили темпи просування на Покровському напрямку. Путін триматиметься до останнього, доки не почне сипатись фронт або в Курській області, або на Донеччині.

Таку думку висловив полковник запасу ЗСУ, колишній офіцер Генштабу, військовий експерт Олег Жданов ]]>в етері ]]>каналу "Сейчас", повідомляє Час Пік.

За словами Жданова, сьогодні на Покровському та Торецькому напрямках на Донеччині дуже важка ситуація. Противник намагається просунутися вперед і подекуди має успіхи, проте вже відчувається, що російська армія має проблеми з резервами.

Військовий експерт зазначив, що якщо на Покровському напрямку окупантам ще вистачає сил, то на Торецькому напрямку вже ні, і туди перекидають частини та підрозділи з Часового Яру.

"У Донецькій області так, вони сьогодні мають ініціативу, так, вони тиснуть на нас, і ми іноді втрачаємо територію, щоб зберегти війська, відводимо їх, але навіть наші військовослужбовці кажуть, що вже вони починають відчувати, що з резервами у російської армії досить погані справи...

Тобто всередині Донецького напрямку вони починають маневрувати силами та засобами з метою продавити нашу оборону. Хоча на Торецькому напрямку зараз починається для росіян найважчий період, вони входять у житлову забудову, і вуличні бої – це найважчий вид бою", – заявив Олег Жданов.

За його словами, ВСУ має ще два рубежі оборони, і навіть якщо доведеться залишити Мирноград, то далі росіяни навряд чи пройдуть, і на цьому їх наступ може закінчитися.

"До одного ми вже підходимо, це річка якраз перед Мирноградом і там панівні висоти – це перший рубіж, і другий рубіж – це перед Покровськом у нас йде лінія оборони, яку ми ще будували з 2015 року. Вона була збудована, зараз сподіваюся, що її упорядкували, і вона більш-менш готова для прийому військ. Тож скільки вони будуть брати Покровськ, і візьмуть вони його чи ні, тут величезне питання", - сказав Жданов.

До того ж, за словами експерта, росіяни повертаються до тактики зведених загонів, яку використовували у 2022-2023 роках, наприклад, штурмуючи Сєвєродонецьк та Лисичанськ. І це позначається на результатах.

"Тобто взводи, роти об'єднують, з двох роблять один, з двох батальйонів роблять один, таким чином зводячи людей до купи. Ці люди не знають один одного, вони не проходять бойове злагодження. І навіть маючи бойовий досвід, їхня бойова ефективність знижується за рахунок поганої організації взаємодії всередині цих підрозділів. І ці підрозділи вони сьогодні намагаються кидати в бій", – зазначив Жданов.

На думку експерта, Україна не анексуватиме Курську область РФ, але утримуватиме її для посилення нашої переговорної позиції. І Путін це розуміє.

"А ось з Донбасом у Путіна є лише один шанс спробувати взяти Донецьку область в адміністративних кордонах, він розуміє, що другого шансу у нього не буде. Тому я думаю, що він не відступить, поки його не припруть до стінки", – зазначив Жданов.

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк