26.08.2024, 07:12

Прихильник УПЦ МП Дмитрук втік з України: деталі інциденту

Віктор Білий | Всі новини автора

Позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, відомий своїми скандальними висловлюваннями та підтримкою церкви Московського патріархату, незаконно виїхав за кордон.

За інформацією джерел у правоохоронних органах, Дмитрук залишив територію України у суботу, 24 серпня 2024 року, передає Час Пік.

Дмитрук, раніше відомий своїми антивакцинаторськими поглядами та підтримкою УПЦ МП, востаннє перетинав кордон України з Молдовою на початку 2023 року. У січні 2023 року він повернувся в Україну через контрольний пункт "Маяки-Удобне" на автомобілі Toyota і до 24 серпня поточного року не залишав країну.

За попередніми даними, після незаконного перетину кордону України Дмитрук вилетів із Кишинева до Риму 24 серпня 2024 року. У Молдові він, за інформацією джерел, намагався отримати дозвіл від прикордонної поліції на подальшу подорож.

Крім того, останніми днями Дмитрук активно розповсюджував проросійські наративи та критикував дії ЗСУ у Курській області. У своїх заявах він звинувачував українських військовослужбовців у "мародерстві" та порівнював їх із фашистами. Ці висловлювання стали предметом суспільного засудження та загострили ситуацію навколо його діяльності.

Дмитрук також відомий безліччю скандалів, включаючи участь у бійках у Верховній Раді та Одеській облраді, виступи проти COVID-19 обмежень та вакцинації, а також захист дій Миколи Тищенка, коли той став відомим за інцидент із військовим у Дніпрі. У лютому 2024 року він вніс заставу за ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого за виправдання агресії РФ проти України.

Правоохоронні органи України продовжують розслідування незаконного перетину кордону Дмитруком та намагаються з'ясувати всі обставини його втечі. Тим часом контакти з депутатом утруднені: його мобільний номер не обслуговується, а інформацію про його місцеперебування вдалося отримати лише від джерел у Молдові.

Зазначимо, що Дмитрук також поширив повідомлення про нібито заплановані обшуки та затримання у Києві та Одесі, стверджуючи, що його родина і він самі перебувають під тиском з боку українських спецслужб.

Читайте також: Зеленський підписав закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних з РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк