29.08.2024, 14:27

Працювати довше: Капітан ЗСУ запропонував збільшити робочий день для підтримки економіки та ВПК

Віктор Білий | Всі новини автора

Капітан ЗСУ та експерт з енергетичних питань Андрій Гнатуш запропонував збільшити робочий час в Україні до 10 години на день, щоб підтримати відновлення економіки, розвиток військового промислового комплексу та енергетичних потужностей країни.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Київ24", передає Час Пік.

На думку Гнатуша, перехід на 10-годинний робочий день допоможе мобілізувати ресурси для вирішення актуальних проблем країни за умов повномасштабної війни.

Він наголосив на необхідності активної участі громадян у відновленні інфраструктури та обороноздатності, зазначивши: "Українцям необхідно максимально мобілізуватися. Зрозуміти, що війна їх стосується. А хто забув, той може у темряві посидіти, подивитися на чорні вулиці за вікном. Треба максимально долучатися до підняття обороноздатності країни. Я б взагалі на місці держави розглянув варіант переведення з 8-годинного робочого дня на 10-годинний.

На тлі війни Україна стикається з дефіцитом кваліфікованих кадрів. За даними Мінекономіки, країна зазнає нестачі 4,5 мільйона працівників. За два роки в середньому зарплата у доларовому еквіваленті знизилася з 500 до 482 доларів, особливо у сферах культури та освіти, де падіння становило 14-18%.

В умовах цих викликів Кабінет Міністрів України розглядає впровадження механізму економічного бронювання, що має на меті вивести зарплати військовозобов'язаних із тіні для поповнення держбюджету, а не для розвитку бізнесу в тилу.

Читайте також: Засідання Ради Україна-НАТО: підсумки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: