06.09.2024, 13:32

Зеленський на засіданні "Рамштайн" закликав покласти край російській агресії цієї осені

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський, прибувши на 24-те засідання контактної групи з оборони України на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, закликав союзників зробити осінь 2024 року часом закінчення російської агресії та відновлення надійного міжнародного порядку безпеки.

У ході свого виступу Зеленський подав інформацію про успіхи Збройних сил України (ЗСУ) у Курській області Росії.

За його словами, українські сили взяли під контроль 1300 кв. км території, а російська армія зазнала втрат близько 6000 осіб убитими та пораненими. Президент зазначив, що ця операція дозволила запобігти наступу на Сумську область та сповільнила просування російських сил у Донецькій області.

Зеленський також звернувся до партнерів з проханням прискорити постачання обіцяних систем протиповітряної оборони та переглянути позицію щодо ударів далекобійними ракетами по аеродромах та військових базах на території Росії.

У рамках зустрічі "Рамштайн" український лідер планує провести окремі переговори з міністрами оборони США Ллойдом Остіном та Німеччини Борисом Пісторіусом, а також із канцлером ФРН Олафом Шольцем.

Після візиту до Німеччини Зеленський вирушить до Італії для участі у Міжнародному економічному форумі "Амброзетті" та зустрічі з прем'єр-міністром Джорджем Мелоні.

Формат "Рамштайн", який об'єднує понад 50 країн, продовжує відігравати ключову роль у координації міжнародної військової допомоги Україні у її боротьбі проти російської агресії.

Читайте також: Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн" для участі у засіданні Контактної групи з питань оборони України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк