27.10.2024, 12:12

Якою буде погода у листопаді в Україні - прогноз метеоролога

погода в ноябре

2024 відзначився в Україні аномальним теплом. Літо прийшло в середині травня і тривало майже до першої декади жовтня. Далі були заморозки, але ситуація знову стабілізувалася.

Які сюрпризи зробить листопад - дала прогноз Віра Балабух, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометинституту ДСНС та НАН України, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як розповіла Балабух, за даними розрахунків світових прогностичних центрів, середня за листопад температура повітря в Україні може бути на 1-2 градуси вищою за кліматичну норму. З чого можна дійт висновку, що буде по-осінньому тепло, без сильних морозів.

Водночас, сказати, коли буде потепління чи похолодання, з такою завчасністю не можна. За словами метеоролога, достовірно дізнатися, яких значень може досягати температура повітря, можна лише за 5 діб.

Це саме стосується й опадів.

"Про те, коли будуть опади, яку вони матимуть інтенсивність та тривалість, можна сказати також лише за 5 діб. Тому спрогнозувати зараз чи будуть у листопаді сильні та затяжні дощі неможливо", - наголосила метеоролог.

Читайте також: Тисяча гривень "від Зеленського": куди нарахують гроші і на що їх можна буде витратити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк