22.07.2020, 19:01

"Венера" кам'яного віку: археологи знайшли в Європі статуетку, якій тисячі років

статуэтка

В Угорщині під час земельних робіт з будівництва автомобільного випробувального треку була знайдена статуетка жінки віком 6500 років.

Археологи вважають, що дана знахідка стане найбільш вражаючим експонатом віртуальної виставки, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Співробітники музею Гечей з 2017 року постійно стежать за земляними роботами, пов'язаними з будівництвом випробувального треку. У цьому районі були виявлені сліди великого поселення культури Ленгьель, утвореної в 5 тисячолітті до нашої ери.

Найкрасивіша знахідка за останні три роки - жіноча глиняна статуетка, була знайдена в цьому році, 7 липня. Особливістю ідола є ретельне опрацювання: до сих пір дуже мало тонко оброблених глиняних фігурок було виявлено в період культури Ленгьель.

Знахідка була названа "Венера Егерсегі". Статуетка має деяку схожість із знаменитою давньогрецької статуєю "Венера Мілоська", хоча і значно старша за неї.

За словами археологів, в цій області раніше були знайдені кілька об'єктів, пов'язаних з культовою діяльністю. Були виявлені фрагменти кераміки, кам'яні знаряддя, а також відповідні фрагменти, пофарбовані в жовтий, червоний і білий кольори, типові для культури Ленгьель. Ідоли, ймовірно, були навмисно розбиті на дрібні шматочки - дослідники припустили, що обряд доісторичної спільноти може бути пов'язаний з природою і родючістю сільгоспугідь.

Раніше повідомлялося, що археологи знайшли череп людини, що жила 11 тисяч років тому: знахідка розкрила жорстоку давню традицію.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: