25.07.2020, 12:11

На островах Тонга у Тихому океані знайдено останки стародавнього гігантського голуба

На островах Тонга в Тихом океане найдены останки древнего гигантского голубя

Знайдено останки величезного птаха, схожого на сучасного голуба, який жив на островах Королівства Тонга в Тихому океані 60 тисяч років тому. Вид птиці повністю був знищений людьми близько 2850 років тому.

Фахівці з Університету Нью-Мехіко повідомили про унікальну знахідку. Останки знайшли в скам'янілостях на шести островах: Фоа, Уіха, Ліфука, Хаафева, Тонгатапу та Еуа, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Вчені опублікували доповідь в новозеландському науковому журналі Zootaxa. Абсолютно новий вид птаха отримав назву Tongoenas burleyi.

На островах Тонга в Тихом океане найдены останки древнего гигантского голубя

Після вивчення останків стародавнього голуба вчені прийшли до висновку, що довжина птаха могла перевищувати 50 см без урахування хвоста, а зріст був в 10 разів більше сучасної птиці. Вага була, як мінімум, в 5 разів більше, ніж у середнього міського голуба.

Масивний дзьоб цього птаха дозволяв їй легко харчуватися великими плодами фруктових. Припускають, що цей птах міг проковтнути плід розміром з тенісний м'яч.

Вчені припустили, що Tongoenas burleyi завдяки своєму яскравому оперенню міг краще маскуватися, ніж коричневі та сірі голуби, які живуть на землі.

На думку вчених, древній голуб був дуже схожий на сучасну качку. Цей вид голубів мешкав на островах Тонга дуже довгий час і активно розмножувався, оскільки там не було хижаків.

Як повідомили вчені з Музею природної історії у Флориді, причиною зникнення гігантських голубів в Королівстві Тонга були мисливці. Як тільки на островах з'явилися люди і приступили до вирубки дерев, цей вид зник фактично за одне століття.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>