28.07.2020, 07:56

Колонізація Місяця і Марса: в NASA затіяли ризикований проект

колонизация космоса

Колонізація Марса і, в першу чергу, Місяця вже не здається фантастикою. У NASA з'явилися ідеї, щодо того, що можна побудувати на цих космічних об'єктах.

Космічне агентство NASA розглядає можливість будівництва атомних електростанцій на Місяці і Марсі, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як повідомляється, NASA опублікувало запит на ідеї від підприємців, що стосуються використання атомної енергії за межами Землі.

Коли ідеї і пропозиції будуть зібрані, відбудеться розгляд в Національній лабораторії США (штат Айдахо). У NASA і американському Департаменті енергетики проведуть оцінку ідей для атомного реактора.

Технічнеа нарада, на якій будуть обговорюватися цілі та очікування від програми, пройде в серпні. Зустріч проведуть Міністерство енергетики, NASA і Battelle Energy Alliance. Останній є підрядником, який керує Національною лабораторією Айдахо.

Як уточнюють в ЗМІ, всі наступні дії будуть поділені на два етапи. Перший включає розробку конструкції реактора, а другий - експериментальне будівництво реактора на Місяці.

Передбачається, що розробка реактора і відправка його на Місяць відбудеться до кінця 2026 року.

Чітайте також: Ніхто не виживе: у Антарктики знайдена нова загроза людству

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>