08.08.2020, 14:55

Не такі вже й шкідливі: дієтологи розвінчали міф про небезпеку чіпсів

чипсы

Картопляні чіпси традиційно вважаються шкідливою їжею. На перший погляд обивателя, вживання смаженого, жирного і солоного продукту в будь-якому випадку завдає шкоди організму.

Дієтологи з цим твердженням не згодні. Виявляється, зовсім не обов'язково відмовлятися від улюблених "хрустяшок", передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Відомий дієтолог Іван Алименко заявляє, що чіпси вважають шкідливими лише через непомірне вживання. Якщо їсти чіпси потроху, шкоди для здоров'я вони не завдадуть.

Головна проблема в тому, що люди з міркувань економії купують великі пачки і з'їдають все без залишку. Якби ціни на чіпси у маленьких пачках були в еквіваленті нижче, ніж на великі, це був би суттєвий крок до збереження здоров'я людей, вважає лікар.

Проте деяким категоріям людей все ж варто відмовитися від чіпсів:

  • гіпертоніки - через великий вміст солі артеріальний тиск підвищується;
  • хворі атеросклерозом - в чіпсах міститься холестерин;
  • люди з ожирінням - чіпси висококалорійні.

Щоправда, лікарі стверджують, що для таких пацієнтів може бути шкідливою навіть та їжа, яка вважається корисною. Наприклад, якщо людина вирішить замість маленької пачки "шкідливих" чіпсів з'їсти велику кількість "корисних" фруктів, то фруктоза, яка в значній кількості міститься в плодах, відкладеться вісцеральним жиром на животі.

Дивіться ще: Пісок почорнів від комах: На курортах Азова до медуз додалася нова напасть

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: