13.08.2020, 13:31

У Британії виявлені останки нового виду динозаврів, що жили 115 млн років тому

В Британии обнаружены останки нового вида динозавров, живших 115 млн лет назад

На острові Уайт біля узбережжя Британії археологи-аматори виявили скам'янілі останки динозавра. Палеонтологи з університету Саутгемптона, які вивчали кістки, прийшли до висновку, що вони належать новому виду динозавра, якого назвали Vectaerovenator inopinatus.

Представники нового виду належали до групи тероподів, в яку входять також Tyrannosaurus rex та сучасні птахи. За попередніми оцінками, Vectaerovenator inopinatus мешкав на Землі в крейдяний період, близько 115 млн років тому, повідомляє Час Пік з посиланням на Phys.Org.

Чотири кістки зі спини, шиї та хвоста динозавра були виявлені в минулому році на узбережжі в Шанкліні - місто на південно-східному узбережжі острова Уайт.

В Британии обнаружены останки нового вида динозавров, живших 115 млн лет назад

Вчені припускають, що Vectaerovenator inopinatus досягав чотирьох метрів в довжину.

У кістках тероподів є так звані повітряні мішечки, завдяки яким скелет тварин стає легше. Така особливість будови характерна і для Vectaerovenator inopinatus. Вчені вважають, що деякі частини його скелета при цьому були досить тендітними.

Вивчивши чотири хребця, палеонтологи з Саутгемптонського університету підтвердили, що кістки, ймовірно, належать до раніше невідомого науці роду динозаврів. Їх висновки будуть опубліковані в журналі Papers in Paleeontology.

Скам'янілості динозавра будуть виставлені у Музеї динозаврів в Сандауні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк