22.08.2020, 15:21

Пандемія COVID-19 може призвести до небувалого зростання числа голодуючих

голод

Пандемія COVID-19 небезпечна ще тим, що в світі все більше і більше зростає злидння і інтенсивніше збільшується кількість голодуючих людей.

Глава Всесвітньої продовольчої програми Девід Білсі заявив, що голод в світі через пандемію COVID-19 може досягти "біблійних масштабів", передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Так, за словами Білсі, до кінця поточного року кількість голодуючих може збільшиться на 80% - з 140 мільйонів до 270 мільйонів.

При цьому в Латинській Америці число голодуючих зросте на 269%, у Східній і Центральній Азії зростання голодуючих очікується на рівні 135% і Південній Африці - до 90%.

Глава Всесвітньої продовольчої програми відзначає, що якщо не вживати ніяких дій, то багато людей просто помруть від голоду.

"Голод в світі вже знаходиться на позахмарному рівні, і якщо ми негайно не почнемо діяти, багато помруть, діти будуть страждати від наслідків недоїдання ще довгі роки, а весь світ буде відкинуто назад, втративши всі досягнення в боротьбі з голодом останнього десятиліття", - додав глава ВПП.

Читайте також: Пандемія COVID-19 посилить розрив між бідними і багатими - МВФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: