23.08.2020, 22:30

Археологи знайшли в Туреччині ще один Колізей

Марина Началова | Всі новини автора
археологи

Структура, схожа на легендарний римський Колізей, була виявлена ​​на заході Туреччини в стародавньому місті Мастаура, якому 2700 років.

Відкриття Колізею, який зберігся під землею між оливковими і інжирними гаями, викликало ажіотаж в світі археології, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Дослідники виявили залишки амфітеатру діаметром близько 100 метрів, стіни мають висоту близько 14-15 метрів, також там є ряди сидінь.

Керівник розкопок, член археологічного факультету Університету Айдин Аднан Мендерес Седат Аккурнас розповів, що люди жили в цих місцях близько 2500 років, а 200-300 років тому перемістилися в місто Назіллі. За словами вченого, стародавнє поселення Мастаура відомо вже близько 200 років.

"Коли європейські мандрівники приїжджали в Анатолію в 18 столітті, вони також побували в Мастаурі та ділилися інформацією про неї. Коли ми вивчили записи цих мандрівників, ми побачили, що вони дають дуже цікаву інформацію про Мастауру. Нашу увагу привернула цікава інформація про те, що в Мастаурі був амфітеатр. Потім ми активізували наші дослідження амфітеатру і приблизно тиждень тому виявили його місцезнаходження", - розповів Аккурнас.

Турецький Колізей ще належить розкопати. Земляні роботи повинні початися в кінці 2020 року. Оскільки це приватна земля, археологи проводять необхідні переговори з міністерством.

Також дивіться: Що намалювала на камені древня людина 15 тисяч років тому: археологи показали унікальну знахідку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк