02.10.2020, 16:19

Скоро жителі Землі зможуть помилуватися на метеорний потік Оріоніди: коли очікувати яскраве космічне явище

Ольга Романец | Всі новини автора
космическое явление

У жовтні жителі Землі зможуть помилуватися метеорним потоком Оріоніди. За ним можна буде спостерігати з будь-якої точки Землі з 2 жовтня по 7 листопада, пік припадає на 21 жовтня. У пікову Ніч небо щогодини будуть пронизувати від 10 до 20 метеорів. Найкраще спостерігати метеоритний дощ після півночі, приблизно о 1-2 годині ночі, подалі від міста.

Для того, щоб простіше знайти метеори на нічному небі, необхідно знайти сузір'я Оріона. Точка, звідки розлітаються Метеорити, знаходиться поруч з мечем Оріона, трохи північніше його лівого плеча( зірка Бетельгейзе), передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Оріоніди-один з найяскравіших і ефектних метеоритних потоків, через які регулярно проходить наша планета. Цим видовищем ми зобов'язані кометі Галлея-наближаючись до Сонця, Крижана комета починає підтавати і викидає сяючий хвіст уламків.

Активність метеорного потоку починається 2 жовтня і закінчиться цього року 7 листопада. Пік зорепаду припаде якраз на 20 і 21 жовтня. Можливо, максимальна активність протримається і в неділю, 22 жовтня.

Найкраще спостерігати явище після півночі, коли кількість метеорів зростає. Пік їх активності припадає на останні години перед світанком.

Читайте також: Повний місяць 2 жовтня стане найпотужнішим цього року: до чого варто приготуватися

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: